Meditatieavonden in Beernem.

Meditatieavonden in het dienstencentrum Mirte in Beernem.

Momenteel is de eerste reeks van meditatieavonden nog volop aan de gang, de reacties zijn bijzonder positief. Op 6 maart 2017 start een volledig nieuwe reeks van vier maandagavonden.

Bij de start van een reeks wordt nader ingegaan op wat mediteren precies is en hoe je dat kunt doen, je krijgt praktische tips mee, en we doen veel oefeningen samen, die je gemakkelijk nadien thuis of elders kunt verder doen.

Elke week wordt ook een bepaald aspect van meditatie belicht, zoals de heilzame werking van mediteren op onze gezondheid, meditatie en de wetenschap, hoe omgaan met gedachten of emoties die kunnen opkomen tijdens meditatie enzovoort.

De meditaties worden week na week rustig opgebouwd en diverse vormen van meditatie komen aan bod, zoals stiltemeditatie, mediteren op de ademhaling, meditatie met visualisatie…

De meditaties worden begeleid om vertrouwd te geraken met de meditatieoefeningen, maar er is ook steeds ruimte om zelf te oefenen. Daarnaast worden er tevens geleide helende meditaties gegeven zoals een reinigende ademhalingsmeditatie of een meditatie op vrede. Er is geen enkele voorkennis vereist.

Allerhande vragen of problemen tijdens het mediteren worden uiteraard ook besproken.

Klik hier voor het evenement op Facebook: Tweede reeks meditatieavonden in Beernem

Meer info over de meditatieavonden vind je hier op deze website onder “Activiteiten”.

Graag vooraf inschrijven bij Mirte: telefonisch 050/83.17.37 of via e-mail naar liesbet.blomme@curando.be.