Lezingen en meditaties

Lezing “Terug in balans”.

Weinig mensen ontsnappen aan tegenslagen allerhande, een druk leven, zorgen en stress, vaak met gezondheidsproblemen als gevolg. Ikzelf kreeg een burn-out en depressie toen ik 35 jaar was. Net in die periode kwamen spiritualiteit, boeddhisme en meditatie op mijn pad, wat een bron van inspiratie en een groot hulpmiddel bleek te zijn.

Tijdens deze lezing vertel ik hoe tegenspoed ons een hele nieuwe weg doet inslaan, hoe ik boeddhisme en meditatie heb ontdekt en de verrijking die ze voor mij betekenen, en hoe we kunnen (proberen) omgaan met allerhande moeilijkheden en problemen in het leven.

Boeiend en inspirerend.

Meditatie: lezing en meditatiesessies.

Door middel van meditatie kunnen we komen tot geestelijke rust, kalmte en wijsheid. Meditatie draagt bij tot onze mentale en fysieke gezondheid, en kan een groot hulpmiddel zijn in ons dagdagelijkse leven. Mediteren in groep brengt een heel kalmerende sfeer in de ruimte.

Op aanvraag kan de lezing “Introductie over mediteren” worden gegeven, en/of één of meerdere meditatiesessies, in de namiddag of avond.

Ik leid deze meditaties op basis van mijn jarenlange ervaring met meditatie. Er is geen voorkennis vereist en mensen die nog nooit hebben gemediteerd zijn zeker welkom. Op een heel toegankelijk manier wordt uitgelegd wat mediteren is en hoe we dat kunnen beoefenen, er komen diverse vormen van meditatie aan bod, met ook eenvoudige oefeningen die je nadien gemakkelijk thuis of elders kunt doen. Er worden tevens geleide (ook helende) meditaties gegeven.

Voor de meditaties kan je best een yogamatje en één of meerdere kussens meebrengen, maar mediteren kan ook gewoon op een stoel.

Een lezing of meditatie(reeks) kan best aangevraagd worden via de contactpagina.

Mentale en emotionele ondersteuning, persoonlijke begeleiding, inspirerende lezingen en meditatiesessies.