Wie

dennis-juni-2016

Ik ben Dennis Barbion, in 1969 geboren in Gent, opgegroeid in Wetteren, ik was een tijdlang woonachtig in Beernem en sinds eind augustus 2017 gevestigd in Brugge.

Al heel mijn leven lang heb ik een gevoel van empathie en dienstbaarheid naar anderen toe. Een troostend woord, een schouderklopje, mensen motiveren, inspireren…

Nadat ik mijn Bachelor Toerisme- en Recreatiemanagement behaalde in 1990, heb ik nog een bijkomende opleiding Toeristisch Gidsen gevolgd. Naast mijn job als administratief bediende in Brussel was ik jarenlang free-lance gids in verschillende steden in België.

Na het overlijden van enkele naaste familieleden en het full-time werk kreeg ik eind 2004 een burnout en depressie. Net dan kwamen spiritualiteit, boeddhisme meditatie op mijn pad, een groot hulpmiddel en een enorme verrijking in mijn leven dat mij ontzettend geholpen heeft in die moeilijke periode, en ook nadien.

In 2005 en de daaropvolgende jaren heb ik tal van spirituele lezingen, cursussen en workshops gevolgd.

Sinds 2006, vooral na de heel inspirerende lezing van Zijne Heiligheid de Dalai Lama in Antwerpen, ben ik me meer gaan verdiepen in het Tibetaans boeddhisme. Sindsdien heb ik tal van meditaties en boeddhistisch onderricht gevolgd, in België en in het buitenland.

Een grote ommekeer in mijn leven was mijn eerste reis naar India in oktober 2007, een boeddhistische pelgrimstocht van drie weken.  Na die reis ben ik ook met vrijwilligerswerk begonnen, aanvankelijk het organiseren van sociale projecten voor Tibetaanse vluchtelingen in India, nadien ook andere initiatieven en activiteiten in België en India. Ik was tevens werkzaam in verschillende Tibetgroepen, en was onder andere voorzitter van de Tibetaanse-Vlaamse Vriendenkring vzw. Ik heb ook Tibetaanse vluchtelingen opgeleid en bijgestaan in het geven van openbare lezingen.

Het boeddhisme is en blijft een grote leidraad in mijn leven en een grote bron van inspiratie.

In december 2014 heb ik de internationale vereniging “Compassion Activism Charity” opgericht, dat in het voorjaar van 2016 een vzw is geworden. De organisatie combineert mededogen met sociaal activisme en liefdadigheid. Klik hier voor de pagina op Facebook: Compassion Activism Charity vzw.

De counseling en coaching oefen ik als deeltijds zelfstandige in bijberoep uit, sinds 1 januari 2017.

Mentale en emotionele ondersteuning, persoonlijke begeleiding, inspirerende lezingen en meditatiesessies.